Talofa lava!

Rakastan viikonloppuja! Kaiken kiireen jälkeen on aina hetki levähtää ja nukkua pitkään ja pestä pyykkiä ja katsoa pari leffaa.


Viime viikko todellakin oli kiireinen. Jokaikisen vapaa-ajan vietimme Monikulttuurisen iltamme suunnitteluun ja harjoitteluun. Joten päivät olivat kohtalaisen täynnä illasta aamuun.


Normaalit oppitunnit toki pidimme. Tämän viikon aiheena oli hengellinen sodankäynti ja opettajanamme toimi Paul Richard. Kyseinen mies on jälleen yksi keskeisimmistä Australian Missionuorten johtajista ja monet bessit ovat hänen perustamiaan. Paul oli erittäin karismaattinen puhuja sanan kaikissa merkityksissä ja puhui kirjaimellisesti suu vaahdossa. Hengellistä sodankäyntiä emme juurtajaksoisesti käsitelleet, mutta saimme muun muassa kuulla uskomattomia tositarinoita lähetyskentiltä!

 

Päivänsankarit John & Sonia

 

Keskiviikkona Etty täytti kaksikymmentä vuotta ja torstaina oli Johnin (20v) ja Sonian (22v) vuoro. Me pojat juhlimme synttäreitä laaserisodan merkeissä. Taistelukenttämme oli hyvin alkeellinen verrattuna Tampereen MegaZoneen, mutta hauskaa meillä oli ja hiki tuli..! 

 

Hikiset sankarit


Palattuamme sotimasta aloitin korvapuustien leipomisen! Jokainen DTS:mme opiskelija valmisti oman kansallisuutensa ruokaa perjantai-iltaa varten. Taikinan olin tehnyt jo edellisenä iltana, mutta suurin työ oli vielä edessä. Olin tehnyt viisinkertaisen taikinan, joka itsessään maistui erinomaiselta, mutta puustien paistamisessa tuli hieman ongelmia. Koska meillä ei ollut oikeata hiivaa, olin korvannut sen leivinjauheella, mikä ei tietenkään saanut pullia kohoamaan kunnolla. Jostain syystä kaasu-uuni myös poltti helposti korvapuustien pohjan ja etenkin ensimmäiset pullat jäivät paperiin kiinni. Lopputuloksena syntyi noin sata korvapuustia, jotka kaikki olivat enemmän tai vähemmän lyttyyntyneen näköisiä, mutta maku kyllä menetteli.

 

ME..! Kaikki kymmenen. Australia, Suomi, Sveitsi, Hongkong, Norja, Kanada x 2, Vanuatu/Australia, Fiji ja Samoa. Kaikki yhdessä iso perhe.


Perjantaipäivä koitti uskomattoman nopeasti. Aamupäivän istuimme viikon viimeisillä oppitunneilla, mutta lounaan jälkeen aloimme valmistautua iltaamme. Kertasimme nopeasti kaikki tanssimme ja aloimme valmistella käytännön asioita. Ilta järjestettiin beissimme etupihalla ja me jätkät rakensimme esiintymislavan pääportaiden eteen. En ollut tyytyväinen lavan takana näkyvään tiilirakennukseen, jota kutsumme kodiksemme, joten päätin tehdä asialle jotain. Viritin kahden kookospalmun väliin köyden, johon ripustin erivärisiä hyttysverkkoja sekä kiinalaisia paperilyhtyjä tai mitä lie. Lopputulos oli ihmeen toimiva, niin kuin voitte kuvista nähdä..!

 

Samoalainen tanssi


Ilta alkoi kuuden maissa, mutta koska vieraamme saapuivat "in island time" eli kiireettömästi, aloitimme illan ohjelman vasta seitsemän aikaan. Väkeä paikalle ei saapunut mitenkään mahdottomasti mutta muutama kymmen sentään!

 

Kaikki esityksemme menivät loistavasti! Itse olin mukana esittämässä aloituslaulua, kahta hip hop -tanssia, intialaista Punjabi-tanssia (joka muuten oli uskomattoman hauskaa :D) sekä kanadalaisnorjalaista rivitanssia. Lisäksi vieraamme saivat nauttia bitzlamankielisestä (Vanuatun virallinen kieli) laulusta, Ettyn tulitanssista sekä Ettyn perheen esittämistä samoalaisista tansseista. Illan lopussa näytimme slide shown, joka kertoi lyhesti outreachistamme, jotta vieraat tiesivät, minne illan voitto menee.

 

Punjabi-tanssi..!

 

Hulvaton rivitanssi kruunasi illan railakkuudellaan!


Koko ilta oli uskomattoman onnistunut kokonaisuus! Kaikki vieraat ja oman beissimmekin väki ihasteli esityksiämme ja yhteyttämme. Jälleen kerran saimme kuulla, että meidän DTS on poikkeuksellinen. Kuinka olemme niin useasta eri kulttuurista ja silti yhtenäisempi ryhmä kuin monet muut. 

 

Päivitetty versio Hip Hop -tanssistamme

Ettyn tulitanssi oli aika huikean näköistä..!

Lauantaina saimme osallistua YouthStreetiin pitkän tauon jälkeen. Sportti- ja skeittitiimit suuntasivat uimahalliin uimaan, mutta tanssitiimimme harjoitteli ahkerasti, mutta piti myös hauskaa mm. nauttimalla herkellisesta jäätelövälipalasta kaikkine mausteineen! YouthStreet Livessa rukoilimme Crewn puolesta henkilökohtaisesti ja rohkaisimme heitä kulkemaan uskossa. Monet varhaisnuoret olivat erittäin otettuja.


Lauantai-iltana aloitimme beissillämme 24/7-ylistyksen. Tämän viikon ajan joka ikinen hetki joku on ylistämässä. Kerran tai kaksi päivässä kokoonnumme toki yhdessä ylistämään. Ylistys nyt on täällä aika laaja termi, joten jokainen voi suorittaa oman vuoronsa parhaaksi katsomallaan tavalla: rukoillen, lukien Raamattua, laulaen, tanssien, soittaen, piirtäen... 


Joka tapauksessa lauantai-ilta oli upea. Pitkästä aikaa Jumala kosketti minua väkevästi rakkaudellaan ja sain itkeä kaiken pahan olon ja tukahdetut tunteet pois. Sain myös kokea Jumalan rakkautta toisten ihmisten kautta, kun nämä rukoilivat ja profetoivat puolestani. Tämän kokemuksen jälkeen olen aika innoissani tästä viikosta..!


Outreachiimme on enää kaksi viikkoa..! Tiistaina 11.5 lähdemme kohti Etelä-Afrikkaa. Siellä vietämme noin puolitoista kuukautta ja jatkamme sitten matkaa Thaimaahan kolmeksi viikoksi. Thaimaassa on tarkoitus patikoida vuorille, ja siksi pakkaamme tavaramme rinkkoihin. Onneksi saan rinkan lainaan eräältä beissimme staffilta, sillä en todellakaan olisi halunnut ostaa sellaista!


Jätän luultavasti läppärin tänne Sydneyyn Outreachin ajaksi, ettei sitä ensin ryöstetä Etelä-Afrikassa ja ettei se sen jälkeen hajoa Thaimaassa. Blogitekstit voivat siis jäädä vähiin ja kuvia ette ainakaan tule saamaan reissun aikana, mutta jäljestäpäin sitten! 


Tässä kuulumiset jälleen ja rukousaiheisiin:


Rukousaiheita:

  • Ettyn, Romellin ja Bolen talous, jotta voisivat lähteä outrachille kanssamme!
  • Että DTS:mme olisi kahden viikon jälkeen hengellisesti valmis Outreachiin
  • Taloudellinen tilanteeni


Kiitosaiheita:

  • Onnistunut Monikulttuurinen iltamme!
  • Saan rinkan lainaan!
  • Taloudellinen tuki & rukoukset, joita olen teiltä rakkailta ystäviltä saanut vastaanottaa! KIITOS!