Hey mates!


Koska on ollut hyvin kiireistä ja onnistuin kadottamaan kertaalleen jo kirjoittamani blogitekstin viimeviikosta, koitan nyt kirjoittaa jotain pientä.


Viime viikkona teimme aktion Wreck Bay -nimiseen aboriginaalikylään. 

 

Työsarkamme.


Lähdimme matkaan tiistaiaamuna. Kahden tunnin ajomatkan jälkeen pääsimme likaamaan kätemme saman tien. Kristitty pariskunta tarvitsi apua arkiaskereissa, sillä isännän jalka oli heikossa hapessa ja emäntä oli juuri toipumassa leikkauksesta. Me jätkät pääsimme muokkaamaan kasvimaata. Puutarhanhoito ei juurikaan ole mielipuuhiani, mutta yllättävän hauskaa se loppujen lopuksi oli, kun löysimme matoja, etanoita, liskoja, hämähäkkejä ja muita maan eläviä.

 

Kuvassa etana. (Joka muuten kuoli traagisesti myöhemmin.)


Keskiviikkona perheen pienimmäinen, norjalainen Kristina täytti 18 vuotta. Yövyimme koko viikon Missionuorten Wollongongin beissillä, ja siellä myös aloitimme päivän tietystikin synttärilaululla ja pannareilla. Juhlimme myös keskustassa ja illalla katsoimme elokuvan.


Jag mor hon leva över hundrare år..!

 

Vaikka kyseessä oli Outreach-viikko panostimme runsaasti oppitunteihin. Viikon aihe oli Pyhä Henki. Opettajaksemme saimme Wollongongilaisen pastorin, Barry Gaulkeen. Mielenkiintoista oli, että hän on entinen luterilainen, sillä luterilainen kirkko ei ole täällä kovin tunnettu. Suurin osa kurssitovereistani ei ollut edes kuullut siitä.


Barryn opetus oli melkoisen karismaattista ja yllätyksekseni huomasin, että ensimmäisten oppituntien jälkeen olin rauhaton, hämmentynyt ja jopa hieman peloissani. Opetus sairauksien syystä, henkikasteesta, kielilläpuhumisesta ja parantamismetodeista pisti todella miettimään mihin uskon. Vaikka olinkin kuullut monenlaista opetusta aikaisemmin, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kysymykset tulivat hyvin henkilökohtaisiksi.


Keskusteltuani Barryn kanssa tilanne kuitenkin rauhoittui. Hän ymmärsi aika hyvin näkemykseni asioihin luterilaisen taustansa tähden. Kaikesta emme päässeet yhteisymmärrykseen, mutta ymmärsin paremmin hänen pointtinsa. Loppupäätelmäni oli, että koska Pyhä Henki on Kaikkivaltiaan Jumalan persoona, haluan ilman muuta tutustua Häneen enemmän.


Pyhä Henki todella toimi näkyvästi viikon aikana. Omin silmin näin, kuinka kurssitoverini lantion parantuessa hänen jalkansa tulivat samanpituisiksi. (Kyseessä ehkä kliseisin ihmeparantuminen, mutta kerrankin näin sen itse ja voin todistaa, että se todella tapahtui!)


Saimme myös vieraaksemme muutaman paikallisen hengellisen johtajan ja yhdessä nämä rukoilivat puolestamme ja profetoivat meistä jokaisesta erikseen. Kaikki mitä he sanoivat tuntui osuvan täydellisesti nappiin niin itseni kuin muiden kohdalla. Monesta asiasta Jumala oli meitä puhutellut jo aimmin, mutta nyt Hän vielä vahvisti sanansa!


Lauantaina vihdoin jatkoimme aktiota käytännön tasolla. Ennen järjestämäämme nuorteniltaa meillä oli aikaa hengata Wreck Bayn maastossa ja uida aivan upealla rannalla. Delfiinejäkin näimme hyppimässä..!


Australissa oli viime viikolla jonkinlainen nuorten viikko, joten myös Wreck Bayn väki juhli nuorisoa. Metsän (bush) siimeksessä saimme seurata aboriginaalitansseja, joihin osaan myös lapset yhtyivät. Kylään oli saapunut myös ammattitanssijoista koostuva hip hop -ryhmä, joka esitti aivan uskomattoman shown ja opetti myös kylän lapsia tanssimaan.


Illalla oli vihdoin meidän vuoromme. Järjestimme nuortenillan nuoritilalla. Jouduimme hieman muuttamaan ohjelmaamme, sillä suurin osa yleisöstämme olikin lapsia. Esitimme kuitenkin usean draaman ja tanssin, joita olimme Tinghassakin esittäneet. 


Tilaisuus oli jotenkin rauhaton, tuntui, etä mitä enemmän kerroimme Jeesuksesta, sitä enemmän ihmisiä lähti pois. Kuitenkin loppupuolesta tilanne rauhoittui ja ilta huipentui upealla tavalla aboriginaaliveljemme todistukseen, jonka kaikki kuuntelivat huolellisesti. Illan jälkeen saimme myös rukoilla kahden nuoren miehen puolesta, ja uskon, että Jumala puhui heille meidän kauttamme.


Sunnuntaina otimme osaa Barryn seurakunnan sunnuntaipalvelukseen. Kirkkosali oli entinen pieni teatteri, mikä sopi kokoontumispaikaksi ihmeen hyvin! Palvelimme seurakuntaa johtamalla ylistystä ja esittämällä yhden tanssin ja kaksi draamaa. Itsestäni tuntui hieman oudolta esittää nuorteniltoihin suunnittelemaamme ohjelmaa aikuisille ihmisille jumalanpalveluksessa, mutta palaute oli kannustavaa! 


Tässä tiivistetty tarinani viime viikosta! Toivottavasti saan aikaiseksi kirjoittaa tämän viikon kuulumiset huomenna. Kiitos lukemisesta ja pärjätkää!


Rukousaiheita:

  • Kaksi nuorta miestä, joiden puolesta rukoilimme
  • Tulevaisuuteni DTS:n jälkeen
  • Multicultural night 23.4. jolla keräämme rahaa outreachiamme varten 


Kiitosaiheita:

  • Oppituntien aiheuttama hämmennys poistui 
  • Jumala antoi eräänlaisen läpimurron nuortenillan aikana
  • Pyhä Hengen konkreettinen läheisyys viikon aikana