Heei..!

Taalla mennaan, Cape Townissa. Eka viikko Outreachia takana ja kaikki mennyt superhyvin. Yovytaan Tabernacle of Praise -nimisen kirkon alakerrassa, jossa on muutama ahdas huone meidan kayttoomme. Ahdasta on, mutta puitteet on yleisesti ottaen tosi hyvat: suihku ja hyva vessa loytyy! Ja vesijohtovettakin voi juoda, joten ei valittamista.

Meidan kanssa samassa kirkossa yopyy myos Sport-DTS Brisbanesta. Tasta kymmenen hengen porukasta loysin myos suomalaisen veljeni Nickin. Poika on kylla valitettavasti elanyt koko ikansa Canberrassa, joten suomen kieli ei ihan taivu, mutta sanavarasto on melko laaja suomenkielisen seurakunnan ansiosta. Ja kaveri on tulossa lahivuosina Suomeen inttiin, joten oon pitany taalla omia sulkeisia. No en ihan sentaan! :D

Saavuttiin tanne keskiviikkona ja Lacey, meidan staffi oli meita vastaanottamassa. Oli mahtavaa nahda uudestaan, kun olimme kuitenkin olleet yli viikon erillaan. Lauantaina oli toinen uskomaton jalleennakemisen riemu, kun Etty ja Rommell pollahtivat kirkkoon..! Kiitos rukouksistanne, he saivat rahansa tanne tuloa varten..! Ja viela niin nopeasti! Viela rukoilemme, etta Jumala antaa heille rahat Thaimaata varten, mutta kun he kerran tanne asti ovat paasseet, niin eikohan jatkokin onnistu!

Meidan tyo taalla vaihtelee paivittain. Kahdesti viikossa osallistumme soppakeittioihin. Jakaudumme noin seitsemaan eri keittioon ja autamme vanhoja muoreja kokkaamaan koyhille ruokaa. Alue on xkosan-kielinen joten samalla tulee opeteltua uutta kielta, joka pistaa kielen maiskuttamaan ja kloksauttelemaan..! Onneksi kaikki taalla kuitenkin puhuvat englantia.

Suurimmaksi osaksi kuitenkin vain juttelemma ihmisille ja rukoilemme heidan puolestaan. Muutama paiva sitten olimme Nicolen kanssa rukouskavelylla ja akkia eras tytto pyysi rukoilemaan hanen kavereidensa puolesta. Taman jalkeen saimme rukoilla myos hanen puolestaan. Samalla saimme kutsun yhteen taloon, jossa rukoilimme kahden naisen puolesta. Myos ylakerran asukkaat halusivat rukousta, joten vaihdoimme sinne!

Ihmeellista, kuinka rukouksen tarve on suuri tassa maassa! Toisaalta sen ymmartaa hyvin: ihmiset ovat hyvin koyhia. Kavellessamme kauppaan naemme ihmisia ASUMASSA kadulla. Ei vaan nukkumassa, mutta asumassa siella paivasta toiseen. Toisella puolella katua, missa kirkkomme on, voi usein nahda prostituoituja pysayttamassa ohikulkevia miehia. Sairaita ihmisia nakee kaikkialla ja lahes yleisin rukouspyynto on parantumisen jalkeen tyopaikka.

Tassa lyhyesti terveiset! Kaikki hyvin, saa muistaa rukouksin!

Rukousaiheita:

Sonian ja Bolen tuleminen (odotamme yha viisumeita)

Ensi viikko: YWAMin 50-v konferenssi, jossa olemme auttamassa.

Rommelin ja Ettyn rahatilanne

 

Kiitosaiheita:

Kaikki hyvin kaikin puolin

Etty ja Rommel taalla

Jumala on kayttanyt meita taalla upeasti