Hola!

 

Pitkästä aikaa ajattelin kirjottaa edes jotakin. Aika on mennyt siivillä, enkä voi uskoa että viikon päästä tulee kaksi kuukautta täyteen täällä..! Viikot ovat hyvin täysiä ohjelman takia. Viime viikonloppuina olen muun muassa vierraillut muutamien uusien tuttavien kotona ja käynyt pyörähtämässä Buenos Airesin keskustassakin. Täällä beissillä on ihan mukavaa olla, mutta toisaalta on erittäin rentouttavaa maistaa tavallista perhe-elämää edes kahden päivän verran kaverien kotona.

 

Tänä viikonloppuna olen yksi beissin "vartijoista". Käytännössä vartioin, ettei kukaan kuole nälkään, eli kokkaan muutaman muun kanssa viikonlopun ruuat aamiaisesta päivälliseen. Toki välissä on hieman aikaa mm. siivota vessojakin :D Tämä on toinen kertani "vartijana". Tällä kertaa nakki napsahti ihan puskista, kun kuulin, että joudun tuuraamaan alkuperäistä vartijaa tämän sairastuttua. No, joka tapauksessa meillä on ollut hauskaa ja olemme tehneet herkullista ruokaa ála Mexico.

 

Maassa maan tavalla. Punainen kuin intiaani. Maskeeraus draamaa varten. (tukka on nykyään blondi)

 

Muutamia poimintoja kuluneista viikoista:

 

Joka toinen viikko meidän taidelinjamme järjestää GAALAN, jossa esitämme muulle beissin väelle, mitä olemme kahden viikon aikana oppineet. Nämä ovat olleet hyvää esiintymiskokemusta, ja yleisö on ollut reilu ja kannustava. Ensimmäisessä gaalassa soitin Jonatanin kanssa tekemämme rallin. Seuraavassa gaalassa meidän jokaisen muusikon tuli esiintyä yksin. Tällä kertaa kytkin kosketinsoittimen tietokoneeseeni saadakseni haluamani soundit. Molemmilla kerroilla palaute on ollut erittäin kannustavaa. Väki on tykännyt etenkin lavakarismastani, johon en itse ollut koskaan juuri kiinnittänyt huomiota.

 

Muutama viikko sitten saimme myös yhden tilaisuuden vaikuttaa yhteiskunnallisiin päätöksiin taiteiden kautta. Argentiinassa ollaan tällä hetkellä ajamassa uutta aborttilakia läpi, joka sallisi tähän mennessä laittomana olleet abortit. Laki sallisi käsittääkseni abortin nuorille tytöille jopa vanhempien tietämättä. Me Missionuoret järjestimme paikallisen pelastuarmeijan(?) kanssa Pro vida -tempauksen Buenos Airesin keskustassa erästä keskeistä sairaalaa vastapäätä. Osana tapahtumaa meidän koulumme esitti aiheeseen liittyvän draaman, jonka olimme tehneet tapahtumaa varten.

 

Rahako ratkaisee pienen ihmisen elämän?

 

Osana kouluamme käymme myös katsomassa erilaisia taiteta Buenos Airesin alueella. Ensimmäisellä kerralla kävimme konsertissa kuuntelemassa brasilialaista ja paikallista musiikkiryhmää, jotka molemmat soittivat melko kokeellista taidemusiikkia. Viikko sitten kävimme katsomassa paikallista tangoa (joka muuten on monimutkaisempaa kuin suomalainen) ja toissapäivänä näimme klassista tanssia.

 

Hengellinen opetus on ollut yhä vain parempaa ja antoisampaa. Olemme muun muassa oppineet lisää kristityn artistin identiteetistä, hengellisestä sodankäynnistä, motivaatioista ja muusta tärkeästä. Opettajat vaihtelevat välillä päivittäin - välillä viikoittain, joka tuo raikkautta oppitunteihin.

 

Tekniikan puolella olemme jatkaneet musiikin teoriaa, tutkineet eri artistien esiintymistyylejä ja syventyneet musiikin historiaankin. Kahtena viime perjantaina olemme Cynaran (toisen kosketinsoittajan) kanssa saaneet opetusta nimenomaan omasta instrumentistamme. Opettajamme on erittäin kannustava ja lahjakas, ja odotankin aina perjantaiaamuja innolla!

 

Olen päässyt myös palvelemaan muita musiikin saralla. Kahdesti olen ollut osana perjantai-illan ylistysbändiä. Aikaa harjoitteluun ei ole ollut liikaa ja osa lauluista on ollut vieraita, mutta aina olen jotenkin kärryillä pysynyt :) Tänä iltana beissillämme alkoi myös uusi DTS, jonka avajaisissa soitin osana illan ylistysbändiä.

 

Täällä alkaa olla jo syksy pitkällä. Lehdet putoilevat puista ja aamut ovat hyytäviä, vaikka päiväsaikaan onkin vielä kesäistä. Kaikilla meillä on enemmän tai vähemmän nuhaa, yskää tai flunssaa. Itse sairastin viime viikonlopun pienessä kuumeessa. Lepäämällä ongelma onneksi ratkesi :)

 

Mitäs vielä kuulumisia? Espanjan kielen kanssa sujuu jo vähän paremmin. (Samalla kun suomen kieli rappeutuu, kuten ehkä huomaatte!) Yleensä pärjään jo paikallisessa kaupassa yksin (vaikken yksin sinne turvallisuussyistä koskaan menekään) ja usein jo arvaan aihepiirin, josta ihmiset ympärilläni puhuvat! Oppituntien tulkkaus on tietenkin edelleen ehdottoman tärkeää.

 

Ai niin! Kuukauden päästä lähdemme koko taidelinja kuukaudeksi jonnekin päin maailmaa. Emme tiedä vielä tuleeko se olemaan Argentiinassa vai ulkomailla, mutta rukoilemme Jumalalta johdatusta, että Hän veisi meidät sinne, missä voimme palvella muita ja samalla oppia hieman itsekin taiteista ja muusta. 

 

 

Ja teitä, hyvät lukijani, haluan kannustaa kasvamaan uskossa jatkuvasti! Itse olen ainakin huomannut, että on aivan liian helppo jumittua uskonelämässä paikalleen ja alkaa jopa hieman taantua... Etenkin jos ympäristö ei ole kasvuun kannustava. Jumalla kuitenkin on meille jokaiselle niin paljon uutta opetettavaa, että jatkuvan kasvamisen tulisi olla luonnollinen osa uskovan elämää! Älä tyydy siihen, missä nyt olet, vaan kysy rohkeasti Jumalta, mitä Hän tahtoo muuttaa elämässäsi. Hän antaa myös voiman muutokseen!

 

 

Kiitosaiheita:

  • toinen kosketinsoitin! saimme lainaan superpienen kosketinsoittimen sympaattisilla 90-luvun soundeilla! :D mutta se tuli tarpeeseen!
  • Jumalan huolenpito ja varjelus vaarallisessa ympäristössä (ainakin Suomeen verrattuna!)
  • kaikki uusi, mitä olen oppinut

Rukousaiheita:

  • Että kuulisimme Jumalan äänen selvästi matkakohdetta valitessamme
  • Kurssitovereideni taloudellinen tilanne
  • Voimia jokaiseen päivään! :)

 

P.S. Tarkoitus olisi laittaa paljonkin kuvia, kertovathan ne enemmän kuin tuhat sanaa.. Joka tapauksessa kuvani ovat kaikki ulkoisella kovalevylläni, joka on toiminut hyvin epävarmasti sen jälkeen kun tiputin sen lattialle kotona... Joten, tähän hätään, en saanut kuin muutaman kuvan, pahoittelen!