Uskomatonta mutta totta: taalla sita ollaan, maailman toisella puolella. Ja sen kylla huomaa: autot on peilikuvia ja ajaa vaaraa kaistaa, nappaimisto on tyystin erilainen ja kaikkialla on vihreita puita ja kylma ei tuu vaikka onkin sateista..!

Kolme otusta Saksanmaalla

Lennot meni kaikin puolin hyvin. Frankfurtissa oli aika lumimyrskyinen ilma, niin se viivastytti lentoja tunnilla, parilla. Qantasin kone oli valtava, mukava ja miellyttava. Emilia ja Marja, jotka matkustivat kanssani (Emilian isotadille Canberraan), olivat hyvaa matkaseuraa ja onneksi saimme neuvoteltua toisemme vierekkaisille paikoille Frankfurtista Singaporeen ja sielta viela Sydneyyn.

Singaporeen saavuttaessa oli vielä valoisaa...

Singaporessa bongasin yhden nykyisen koulutoverini. Taalta beissilta oltiin valitetty tieto sahkopostiini, etta norjalaisella Kristinalla on ruskea takki ja punaiset hiukset. Tiedon luettuani ei tarvinnut montaa metria kavella kun tapasin kuvauksiin sopivan henkilon. :)

Sääliks käy sitä singareporelaista, joka jotuu imuroimaan ton kokolattiamaton

Sydneyn lentokentalla kesti vahan aikaa paasta lapi, vaikkei mitaan ongelmia ollutkaan. Kurssimme johtaja, Gary, loysi meidat hyvin nopeasti ja lahdimme sitten ajamaan tanne koululle. Matkalla han kertoi vahan suunnitelmia: huomenna kurssi alkaa (harmi kun ei tullut kansallispukua mukaan, kuulemma olisi kayttoa), maanantaina mennaan elaintarhaan ja joku paiva katsomaan Sydneyn kuuluisuuksia jne..!

Kasittaakseni talla kurssilla on vain 11 oppilasta, kuusi tyttoa ja viisi poikaa, mika on melkoisen vahan..! Oppilaita tulee ainakin viela Sveitsista, USA:sta, Kanadasta, Hong Kongista ja tietty taalta ausseista.

Koulurakennuksen voin esitella myohemmin, kun siihen paremmin viela tutustun. Mutta kivalta vaikuttaa. Ja ihmiset saavat toden totta olon tuntumaan tervetulleeksi. Staffilaiset kertovat kaikki rukoilleensa puolestani ja oikeasti iloitsevat, siita etta olen taalla.

Rukouaiheita:

  • etta oppisi jo nopeasti ymmartamaan ja puhumaan paremmin englantia: nyt vahan turhauttaa kun niin moni asia menee ohi, eika voi aina luottaa kuulemaansa.
  • etta matkavasymyksesta toipuisi pian

Kiitosaiheita:

  • matka meni superhyvin
  • vastaanotto taalla on ollut hyva ja olo kohtalaisen kotoisa

Kuvia lisaan jos/kun ehdin.