F e l i z . n a v i d a d !


Eli hyvää joulua näin suomeksi! Huomasin nimittäin tossa maanantaina, että jouluhan on jo tällä viikolla! Ei kyllä siltä tunnu. Saattaa toki olla, että tämä +30°C helle vaikuttaa asiaan :P Tällä viikolla on ollut jo vähän tukahduttavaa, muuten keli on ollut oikein mukava.



Matka tänne sujui mukavasti ongelmitta. Lennot olivat vähän myöhässä, mutta vaihtoaikaa oli kyllä yllin kyllin sekä Lontoossa että Sao Paolossa. Pisimmällä lennolla vieressäni oli pari penkkiä tyhjää, joten sain nukuttua vähän vaakatasossakin :) Jet lageista en kärsinyt, vaikka matka toki väsyttikin.

 



Kaikki täällä Jucumissa (Juventud Con Una Mission = YWAM), minä mukaanlukien ihmettelivät, miksi tuli tänne juuri ennen joulua. Beissin kannalta saavuin otolliseen aikaan, sillä tämä joulunalusaikahan on oikeaa tapahtumien ja juhlien sesonkiaikaa.


Voisinkin siteerata runosieluista laulajaa, Sak Noelia: "When I came to Jucum and I saw people partying I said to my self: Whatta..?" Erilaisia fiestoja on todella ollut täällä "all day, all night". Minut nakitettiinkin auttamaan juhlavalmisteluissa. Erityisalaani on ollut kaiken maailman koristelu ja rekvisiitta. Lempinimeni onkin näinä viikkoina ollut Señor Decoracion... Ensi vuoden puolella paneudun sitten enemmän bändihommiin, mikä tulee olemaan yksi päätehtävistäni täällä.


Tässä "vähän" kuvia muutamista bileistä, jotka on täällä vietetty:


King's Kids -varkkityö on yksi Missionurten tunnetuimmista työmuodoista. Ensimmäinen juhlistamme olikin kinkkareiden vuoden päätösjuhla. Kiinnitin salin katon täyteen koristeita. (King's Kids päätösjuhla)

 

Enpä olisi uskonut joutuvani liimaamaan lehtiä puuhun :0  (King's Kids päätösjuhla)

 

Onneksi sain vähän apua työhöni  (King's Kids päätösjuhla)

 

Puu puhkesi mukavasti lehteen ja valokuviin. (King's Kids päätösjuhla)

 

Pöydät koristelimme paperikukilla ja valokuvilla. Kuvan kukka varmaan kuudes väsäämäni...  (King's Kids päätösjuhla)

 

Olen oppinut jo miljoona keinoa halpaan lavastukseen! Vähän styroxia, pahvia, mustaa kreppipaperia ja jouluvalot!  (King's Kids päätösjuhla)

 

King's Kids ja henkilökunta onnistuneen vuotensa lopuilla. (King's Kids päätösjuhla)

 

Seuraavana päivänä pidimme erään taidekurssin päätösjuhlan. Lapset esiintyivät, minä vastasin taustan logosta ja taustanauhoista. 

 

Seuraavaksi sain taas astetta erikoisemman tehtävän: toteuttaa valtava palapeli joulutapahtumaamme varten..! Piirsin ensin pienen kuvan, jonka myöhemmin toteutin suuremmassa koossa... (Naapuriston joulu)

 

Useiden päivien ja armottoman raatamisen jälkeen tulos miellytti! Mutta vaivan takana se oli. Asiaa ei lainkaan helpottanut se, että suurin osa maaleistamme oli loppu ja jouduin soveltamaan... (Naapuriston joulu)

 

Rakensimme myös seimiasetelman styroxilehmineen. Tämän kokoomiseen en sentään ottanut osaa. Mutta missä on Jeesus???? (Naapuriston joulu)

 

Sen sijaan tämän lavasteen kanssa raadoin yhden aamupäivän muiden kanssa. Mutta tämähän näyttää jo vähän joululta! btw. Navidad para todos = Joulu kaikille. (Naapuriston joulu)

 

Tapahtuman ideahan oli kutsua koko naapuristo joulujuhlaan. Tarjosimme naapuristolle illallisen ja joulujuhlan ohjelmanumeroineen. Tällä tapahtumalla emme lainkaan keränneet rahaa mihinkään (niin kuin usein tapana on :D) vaan halusimme yksinkertaisesti siunata ihmisiä ja tuoda joulun oikeaa sanomaa niin perheille kuin yksinäisillekin. Illan ajan toimin tarjoilijana. Niin ja väkeä oli siis n. 200 + oma väkemme. (Naapuriston joulu)

 

Palapelini oli yksi ohjelmanumero juhlassa. Jaoin jokaiseen pöytään yhden palan. Peli oli sopivan helppo, vaikka osa paloista olikin selvästi haastavampia! (Naapuriston joulu)

 

Futistyön pojat oli aika eteviä esittäessään temppujaan! (Naapuriston joulu)

 

Synttärit on täällä arvossaan ja lasten pippaloihin panostetaan. Joulujuhlan seuraavana päivänä vietimmekin Tiagon (Taidekouluni johtajien Paulan ja Hiramin pojan) synttäreitä. Teemana oli merirosvot, joka näkyi myös pöytäkoristeissa. (Tiagon synttärit)

 

Pitäähän merirosvosynttäreissä laivakin olla! Sellainenhan syntyy helposti parista pöydästä. (Tiagon synttärit)

 

Purjeisiin tarvitaan punaista kangasta... (Tiagon synttärit)

 

Joka niitataan lautojen ja muoviletkun ympärille. (Tiagon synttärit)

 

Ja ei muuta kuin nostamaan purjeet! (Tiagon synttärit)

 

Laivan rungosta vastasin minä. Materiaalit ja aika olivat puutteliset ja ehkä motivaatiokin. :D Joka tapauksessa, kyllä sen ehkä laivaksi tunnistaa, vaikka puun sijasta käytinkin pahvia... (Tiagon synttärit)

 

Mitä olisikaan synttärit ilman herkkuja? (Tiagon synttärit)

 

...merirosvoherkkuja? (Tiagon synttärit)

 

 

...tai pomppulinnaa? (Tiagon synttärit)

 

...tai KAHTA pomppulinnaa!? Myönnetään, myönnetään... tuli siellä pomppittua (Tiagon synttärit)

 

Synttäriperhe: Martha-piraattimummi (vas.), Tiago "miekannielijä" Synttärisankari, Hiram, Luca ja Paula. (Tiagon synttärit)

 

Piñatana toimi tietysti suuri aarrearkku, joka sisälti aarteita... eli karkkia tietenkin! (Tiagon synttärit)

 

Lisäksi beissillä on juhlittu mm. koulujen loppua, toisia synttäreitä, läksiäisiä... Oonkin miettinyt, että voisin ihan hyvin perustaa jonkun fiestablogin.

 


 

Nämä kaksi viikonloppua olen viettänyt Jonatanin kotona. Jonatan ei enää asu beissillä, kuten koulumme aikana. Mutta matkaa pojan kotiin ei täältä ole kuin parisen tuntia, joten tulemme näkemään varmasti paljon. Jonan vanhemmat kutsuivat minut myös kotiinsa jouluksi ja uudeksi vuodeksi!

 


Sopeutuminen tänne on tapahtunut helposti. Lämpötilat ovat olleet mukavia. Tuttujen ihmisten kanssa on ollut iloisia jälleennäkemisiä ja uusien kanssa mukavia tutustumisia. Myös hengellinen yhteys on lämmittänyt, vaikka se toki oli vielä vahvempi tiivin kouluni aikana.


Paikallisesta joulunvietosta kerron sitten myöhemmin. En haluu vielä järkyttää ketään :D Oikein supersiunattua joulunaikaa! Vaikkei täällä ookaan lunta, kinkkuja, pipareita ja glögejä, pimeydestä puhumattamaan, voidaan silti viettää kaikki Kristuksen synttäreitä



 

Kiitosaiheita:

- matkustaminen sujui hyvin

- olen sopeutunut tänne nopeasti

- espanja tuntuu yhä helpommalta (oppimista tosin riittää!)

   

Rukousaiheita:

- että käyttäisin aikani hyvin

- että evankeliumi todella olisi elämäntapani

- varjelusta onnettumuuksilta, varkauksilta jne